Sweden Rock Festival

Det finns många roliga och intressanta festivaler, både i Sverige och utomlands. Tänk då en rockfestival som samlar de mest kända banden inom en viss genre och som finns i Sverige. Vilken lycka för alla rockälskande svenskar! Den festivalen finns och går dessutom av stapeln årligen. Sweden Rock Festival heter den. Den rock som spelas här är främst av det lite tyngre slaget. Här samlas många kända hårdrocks- och heavy metalband för att bjuda sin publik på en fantastisk show under flera dagar. Sweden Rock Festival hålls i Sölvesborg, Blekinge, i juni varje år och har blivit något av ett Mecca för svenska hårdrockare. Hit kommer dock inte enbart svenskar, utan festivalen lockar besökare från många andra länder.

År 2019 hålls festivalen från den 5:e till den 8:e juni och består av en imponerande uppställning artister och band. Här hittar man bland annat Def Leppard, ZZ Top, Slayer, Dream Theater och många fler. Dessutom kommer de komiska rockarna från duon Tenacious D, med Jack Black och Kyle Gas. Ja, vad kan väl bli bättre än hela fyra dagar av högkvalitativ rock som dånar över bygden?

Festivaler som Sweden Rock Festival ställer förstås höga krav på korrekt utförd eventplanering för att allt ska fungera enligt plan. Det är otroligt många aspekter att tänka på kring ett evenemang som det här och inget får gå fel. Samordningen måste fungera perfekt, eftersom det i det här fallet handlar om en mängd olika band som ska uppträda på flera olika scener och ofta samtidigt. Det här är dock både en spännande och rolig uppgift som trots allt gynnar alla de fans av den hårdare rocken och som ser till att besökaren blir till en stamkund som återkommer år efter år.

Den här festivalen, som ursprungligen hölls i Karlshamn, såg dagens ljus redan 1993 och har sedan dess blivit allt större i omfattning. Efter flytten från Karlshamn till nuvarande plats utökades kapaciteten avsevärt, vilket innebar att fler besökare kunde få plats och framförallt att fler band kunde bjudas in under dessa dagar. Under årens lopp har Sweden Rock Festival fått ett allt större internationellt rykte och därmed lyckats attrahera fler utländska besökare. Festivalen räknas nu till ett av de större musikevenemangen av sitt slag, något som fansen till den här formen av musik inte gärna missar. Säg det kända hårdrocksband som inte varit med på festivalen. Det blir inte helt lätt att komma på något. Storheter som Kiss, Guns’n Roses, Iron Maiden och Scorpions, bara för att nämna några, har alla deltagit på Sweden Rock Festival.

Med tanke på placeringen i södra delen av Sverige är det enkelt för besökare från kontinenten att ta sig dit. Dessutom finns det goda möjligheter till boende, både i form av B&B, hotell och camping. Det finns särskilt arrangerade resor med buss till festivalen, bland annat från Stockholm. Resenärerna lovas att det ska spelas hårdrock i bussen på väg ner till Sölvesborg, allt för att bygga upp en känsla inför den stundande festivalen. För en känsla är det verkligen och Sweden Rock Festival är ett minne för livet!